Jestem absolwentką Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, gdzie na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu zdobyłam specjalność technologa żywności oraz na WSZUiE w Poznaniu ukończyłam studia z zakresu Dietetyki. W mojej dotychczasowej karierze zawodowej ukończyłam szereg szkoleń, zgłębiających wiedzę z zakresu żywności i żywienia.

Posiadam duży bagaż doświadczenia zawodowego, który zdobyłam pracując w zakładach produkujących artykuły spożywcze. Zajmowałam się w nich technologią produkcji, doborem odpowiednich składników, czystością mikrobiologiczną żywności, jakością oraz wszystkim co wiąże się z wprowadzeniem produktu finalnego do obrotu, zawsze mając na względzie zdrowie konsumenta.

Obecnie zajmuje się żywieniem zarówno ludzi zdrowych jak i chorych. Komponuję diety odchudzające, przygotowuję również jadłospisy wspomagające terapię leczniczą oraz minimalizujące objawy choroby.